Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Katarzyna Urban
Karlik Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 22
Reputacja: 0
Katarzyna Urban
[Obrazek: -urban0b00ec83477a2afc7efef85515e71bf3_285_380_w__1.jpg]

obecny klub : TAURON MKS Dąbrowa Górnicza
pozycja/funkcja : przyjmująca
data urodzenia : 1987-10-30
wzrost : 182
waga : 68

Osiągnięcia : Siatkówka halowa: mistrzostwo Polski kadetek - 2004, brązowy medal mistrzostw Polski juniorek - 2005. Siatkówka plażowa: złoty Medal Mistrzostw Świata do lat 18 - 2004, zloty Medal mistrzostw Europy do lat 18 - 2004, srebrny Medal Mistrzostw świata do lat 19 - 2005, srebrny medal mistrzostw Polski seniorek 2009, brązowy medal mistrzostw Europy do lat 23 - 2009, mistrzostwo Polski seniorek 2007, 2008, 2010

http://www.mks.dabrowa.pl

Polecamy - szybko i terminowo. Materiały najczęściej zapewnia: maszyny introligatorskie.
04-04-2012 09:26 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Ulka Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 29
RE: Katarzyna Urban
Tu chyba z tej samej sesji (albo wcześniejszej czy późniejszej, nie wiem) - ale ładniejsze, bo uśmiechnięteUśmiech

[Obrazek: 6q.jpg]

Swoją drogą, jest kilka zdjęć Kasi w wersji plażowej, polecam uwadze, zwłaszcza PanówUśmiech

Dąbrowa Górnicza na zawsze w sercu mym! Pasja: Monety Kraków. Na zawsze w sercu mym! Na zawsze w sercu mym! A internet to dg-net: Internet Sosnowiec i wszystko się ściąga Uśmiech
04-06-2012 09:40 AM
interaktywni Offline
Użytkownik

Liczba postów: 130
[Obrazek: 1308227981598.jpg]

Na przykład takie Uśmiech jestem ciekaw dlaczego zrezygnowała z plażówki, szło jej na prawde rewelacyjnie, chyba najlepsza Polska siatkarka plazowa, a tu taka decyzja.

Siatkówka, a po godzinach pisanie tekstów. A na lato tylko czartery jachtów bałtyk.
07-26-2012 08:55 AM
mefistofeles_12 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 115
Reputacja: 2
Tu masz wywiad z nią na ten temat:

Nasza najlepsza siatkarka plażowa, Katarzyna Urban, przez wiele lat zdobywała medale we wszystkich kategoriach wiekowych. Teraz zagra w hali w Tauronie MKS Dąbrowa Górnicza.

Działacze Tauronu MKS Dąbrowa Górnicza po wielu rozmowach nakłonili tę zawodniczkę, by zmieniła specjalizację i powróciła do gry hali. Po pięciu latach powraca do źródeł, czyli macierzystego klubu i znów pod opiekę trenera Waldemara Kawki.

- Co panią skłoniło do rezygnacji z występów na piachu?

Katarzyna Urban?: Można byłoby długo opowiadać, ale pragnę zachować parę istotnych szczegółów dla siebie. Z tą decyzją oswajałam się dość długo, jednak chciałam postąpić fair wobec mojej partnerki z duetu, Karoliny Sowały, oraz trenera Michała Szczytowicza. Powiedziałam o swojej decyzji, co przyjęli ze zrozumieniem. Będę grała do sierpnia, a potem rozpoczynam przygotowania do sezonu halowego.

- Czy ostatnie niepowodzenia podczas World Touru w Myslowicach i niezakwalifikowanie się do mistrzostw świata zupełnie panią zniechęciły?

- O plażowiczach może nieco mniej się mówi oraz pisze, ale żyją oni pod dużą presją. Od kilku lat słyszałam na okrągło, że zakwalifikowanie się do turnieju olimpijskiego jest najważniejsze. Porażka w Mysłowicach mnie i koleżankę zabolała, ale jak już wcześniej mówiłam, zadecydowały względy osobiste.

- Nie boi się pani powrotu do hali?

- Z halą się żegnałam, gdy z Asią Wiatr zdobywałyśmy mistrzostwo Europy i świata do lat 18 w 2004 r., a to już odległe czasy. Obawy zawsze istnieją, ale mam wystarczająco dużo czasu na przygotowania i uważam, że sobie poradzę.

- Czego oczekuje pani po występach w Dąbrowy Górniczej?

- To mój macierzysty klub i niezwykle przyjemnie jest wrócić. To był dla mnie ostatni dzwonek, by wrócić do gry w hali. Owszem, dreszczyk emocji mi towarzyszy, ale już za parę miesięcy okaże się, czy wybrałam słuszną drogę.

Katarzyna Urban

Ur. 30.10.1987 r. w Dąbrowie Górniczej; wzrost 182 cm, przyjmująca. Klub MKS Dąbrowa G. Od 2005 r. siatkarka plażowa. Sukcesy. Plaża: złoty medal MŚ i ME do lat 18-2004, srebrny MŚ do lat 19-2005, brąz ME do lat 23-2009, 13. miejsce World Tour Haga-2010, 3 razy mistrzostwo Polski; hala: mistrzostwo Polski kadetek w 2004 i brązowy medal MP juniorek w 2005.

Rozmawiał Włodzimierz Sowiński

Portal pozycjonerski: monitoring pozycji, polecamy dla relaksu polecam serdecznie.
07-26-2012 09:10 AM
interaktywni Offline
Użytkownik

Prywatne sprawy - ciekawe, jak dla mnie była rewelacyjną plażowiczką, jeszcze przed sukcesami. Teraz dobrze radzi sobie w Tauronie Uśmiech

Siatkówka, a po godzinach pisanie tekstów. A na lato tylko czartery jachtów bałtyk.
07-26-2012 08:54 PM
kornik Offline
Użytkownik

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Niestety plażowicze zarabiają znacznie mniej niż siatkarze halowi, więc jedynie względy ekonomiczne przychodzą mi do głowy.

Zapraszam na rejsy po jeziorach. idealny pomysł na wakacje. Pomyśl również o samorozwóju.
07-27-2012 12:16 AM
mefistofeles_12 Offline
Użytkownik

Reputacja: 2
No niestety, najlepsi plażowicze zarabiają mniej niż przeciętni halowcy :/ To strasznie niesprawiedliwe. Mam nadzieje, że jeszcze wróci na piach Uśmiech

Portal pozycjonerski: monitoring pozycji, polecamy dla relaksu polecam serdecznie.
07-27-2012 12:27 AM
kornik Offline
Użytkownik

Trzeba być na prawde dobrym, żeby coś zarobić na plażówce, wygrywać turniej za turniejem. Ciężko pozyskać sponsorów, to tylko sezonowy biznes.

Zapraszam na rejsy po jeziorach. idealny pomysł na wakacje. Pomyśl również o samorozwóju.
07-27-2012 10:54 PM
interaktywni Offline
Użytkownik

Te zdjęcia z plażówki są na prawdę ciekawe Uśmiech Polecam! Uśmiech

[Obrazek: 20080905JP_003.jpg]

07-27-2012 11:50 PM
limit Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 40
Z jednej strony nie ma się co dziwić, wiadomo, że każdy chce jak najwięcej zarobić, ale z drugiej... to była fantastyczna plażowiczka, więc troche szkoda.

Zapraszamy na. Szczerze polecam: - fachowo i pomocnie.
07-28-2012 11:48 AM
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
Polecamy:

Reklama:

tylna belka citroen berlingo