MKS Dąbrowa Górnicza
Katarzyna Urban - Wersja do druku

+- MKS Dąbrowa Górnicza (http://www.mks-dg.pl)
+-- Dział: MKS Dąbrowa Górnicza (/forum-1.html)
+--- Dział: Zdjęcia MKS Dąbrowa Górnicza (/forum-3.html)
+--- Wątek: Katarzyna Urban (/thread-17.html)

Strony: 1 2

Katarzyna Urban - Karlik - 04-04-2012 09:26 PM

[Obrazek: -urban0b00ec83477a2afc7efef85515e71bf3_285_380_w__1.jpg]

obecny klub : TAURON MKS Dąbrowa Górnicza
pozycja/funkcja : przyjmująca
data urodzenia : 1987-10-30
wzrost : 182
waga : 68

Osiągnięcia : Siatkówka halowa: mistrzostwo Polski kadetek - 2004, brązowy medal mistrzostw Polski juniorek - 2005. Siatkówka plażowa: złoty Medal Mistrzostw Świata do lat 18 - 2004, zloty Medal mistrzostw Europy do lat 18 - 2004, srebrny Medal Mistrzostw świata do lat 19 - 2005, srebrny medal mistrzostw Polski seniorek 2009, brązowy medal mistrzostw Europy do lat 23 - 2009, mistrzostwo Polski seniorek 2007, 2008, 2010

http://www.mks.dabrowa.pl

RE: Katarzyna Urban - Ulka - 04-06-2012 09:40 AM

Tu chyba z tej samej sesji (albo wcześniejszej czy późniejszej, nie wiem) - ale ładniejsze, bo uśmiechnięteUśmiech

[Obrazek: 6q.jpg]

Swoją drogą, jest kilka zdjęć Kasi w wersji plażowej, polecam uwadze, zwłaszcza PanówUśmiech

RE: Katarzyna Urban - interaktywni - 07-26-2012 08:55 AM

[Obrazek: 1308227981598.jpg]

Na przykład takie Uśmiech jestem ciekaw dlaczego zrezygnowała z plażówki, szło jej na prawde rewelacyjnie, chyba najlepsza Polska siatkarka plazowa, a tu taka decyzja.

RE: Katarzyna Urban - mefistofeles_12 - 07-26-2012 09:10 AM

Tu masz wywiad z nią na ten temat:

Nasza najlepsza siatkarka plażowa, Katarzyna Urban, przez wiele lat zdobywała medale we wszystkich kategoriach wiekowych. Teraz zagra w hali w Tauronie MKS Dąbrowa Górnicza.

Działacze Tauronu MKS Dąbrowa Górnicza po wielu rozmowach nakłonili tę zawodniczkę, by zmieniła specjalizację i powróciła do gry hali. Po pięciu latach powraca do źródeł, czyli macierzystego klubu i znów pod opiekę trenera Waldemara Kawki.

- Co panią skłoniło do rezygnacji z występów na piachu?

Katarzyna Urban?: Można byłoby długo opowiadać, ale pragnę zachować parę istotnych szczegółów dla siebie. Z tą decyzją oswajałam się dość długo, jednak chciałam postąpić fair wobec mojej partnerki z duetu, Karoliny Sowały, oraz trenera Michała Szczytowicza. Powiedziałam o swojej decyzji, co przyjęli ze zrozumieniem. Będę grała do sierpnia, a potem rozpoczynam przygotowania do sezonu halowego.

- Czy ostatnie niepowodzenia podczas World Touru w Myslowicach i niezakwalifikowanie się do mistrzostw świata zupełnie panią zniechęciły?

- O plażowiczach może nieco mniej się mówi oraz pisze, ale żyją oni pod dużą presją. Od kilku lat słyszałam na okrągło, że zakwalifikowanie się do turnieju olimpijskiego jest najważniejsze. Porażka w Mysłowicach mnie i koleżankę zabolała, ale jak już wcześniej mówiłam, zadecydowały względy osobiste.

- Nie boi się pani powrotu do hali?

- Z halą się żegnałam, gdy z Asią Wiatr zdobywałyśmy mistrzostwo Europy i świata do lat 18 w 2004 r., a to już odległe czasy. Obawy zawsze istnieją, ale mam wystarczająco dużo czasu na przygotowania i uważam, że sobie poradzę.

- Czego oczekuje pani po występach w Dąbrowy Górniczej?

- To mój macierzysty klub i niezwykle przyjemnie jest wrócić. To był dla mnie ostatni dzwonek, by wrócić do gry w hali. Owszem, dreszczyk emocji mi towarzyszy, ale już za parę miesięcy okaże się, czy wybrałam słuszną drogę.

Katarzyna Urban

Ur. 30.10.1987 r. w Dąbrowie Górniczej; wzrost 182 cm, przyjmująca. Klub MKS Dąbrowa G. Od 2005 r. siatkarka plażowa. Sukcesy. Plaża: złoty medal MŚ i ME do lat 18-2004, srebrny MŚ do lat 19-2005, brąz ME do lat 23-2009, 13. miejsce World Tour Haga-2010, 3 razy mistrzostwo Polski; hala: mistrzostwo Polski kadetek w 2004 i brązowy medal MP juniorek w 2005.

Rozmawiał Włodzimierz Sowiński

RE: Katarzyna Urban - interaktywni - 07-26-2012 08:54 PM

Prywatne sprawy - ciekawe, jak dla mnie była rewelacyjną plażowiczką, jeszcze przed sukcesami. Teraz dobrze radzi sobie w Tauronie Uśmiech

RE: Katarzyna Urban - kornik - 07-27-2012 12:16 AM

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Niestety plażowicze zarabiają znacznie mniej niż siatkarze halowi, więc jedynie względy ekonomiczne przychodzą mi do głowy.

RE: Katarzyna Urban - mefistofeles_12 - 07-27-2012 12:27 AM

No niestety, najlepsi plażowicze zarabiają mniej niż przeciętni halowcy :/ To strasznie niesprawiedliwe. Mam nadzieje, że jeszcze wróci na piach Uśmiech

RE: Katarzyna Urban - kornik - 07-27-2012 10:54 PM

Trzeba być na prawde dobrym, żeby coś zarobić na plażówce, wygrywać turniej za turniejem. Ciężko pozyskać sponsorów, to tylko sezonowy biznes.

RE: Katarzyna Urban - interaktywni - 07-27-2012 11:50 PM

Te zdjęcia z plażówki są na prawdę ciekawe Uśmiech Polecam! Uśmiech

[Obrazek: 20080905JP_003.jpg]

RE: Katarzyna Urban - limit - 07-28-2012 11:48 AM

Z jednej strony nie ma się co dziwić, wiadomo, że każdy chce jak najwięcej zarobić, ale z drugiej... to była fantastyczna plażowiczka, więc troche szkoda.